Lemon curd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Lemoncurd blandad med vispad grädde gen en frisk citronkräm som fyllning till tex tårtbottnar med chokladsmak. lägg ihop tårtan några timmar i förväg så blir den riktigt saftig och god. Citronkrämen är också god att servera till kladdkaka.

Ingredienser

Tillagning

Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna.
Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig.
Låt svalna lite.

Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen.
Sjud på svag värme tills krämen tjocknar.
Den får inte koka.

Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock.
Förvara i kylskåp. Hållbarheten är 10-12 dagar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.