Grillad ananas med basilika, chili och vanilj

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Skala ananasen men behåll lite av bladen.
Dela ananasen i portionsklyftor och skär bort rotstocken.

Grilla ananasen på hög värme tills den fått färg.
Vänd flera gånger så att ananasen blir grillad runt om.

Dela och skrapa ur vaniljstången.
Koka upp socker, vatten, vaniljstång, vaniljfrön och hackad chili i en panna.
Låt koka i 5 min.
Lägg ner den varma ananasen i den varma sockerlagen och dra pannan från värmen.
Vänd ananasen ett par gånger i lagen och låt svalna.

Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna.

Servera ananasen med lite sockerlag och vaniljglass, toppad med kokos.
Strö över den strimlade basilikan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.