Sillsallad till midsommar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Borsta potatisen helt ren.
Det gör inget om lite av skalet sitter kvar.
Koka potatisen varsamt i lättsaltat vatten i ca. 15 min.
Kolla noga med sticka, färskpotatis blir klar snabbare än vinterpotatis.
Låt den kokta potatisen svalna och skär den sedan i tärningar.

Skär matjessillen i mindre bitar, ca. 1,5 centimeter i fyrkant.
Hårdkoka och skär upp äggen.
Skär rödlöken i vackra ringar. Dela rädisorna i halvor.
Skölj och riv isbergssalladen.
Skär tomaterna och gurkan i bitar.
Blanda sedan sillen med potatis, grönsaker och ägg.

Blanda gräddfil med lite majonnäs, som gör dressingen stabilare.
Rör ner dressingen i sillsalladen.
Smaksätt med hackad gräslök och en nypa salt.
Lägg upp salladen i en skål eller på djupa tallrikar.
Garnera med gräslök.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.