Ljummen rostbiff med potatisgratäng

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skiva potatis och gul lök tunt.
Blanda med fint riven vitlök, grädde, mjölk och grönsaksbuljong i pulverform.
Salta, peppra och tippa upp allt i en ugnsfast form.
Grädda på 175 grader mitt i ugnen i en knapp timme.

Koka upp vin, vatten och fond.
Red av med majsstärkelse löst i vatten, lägg i timjankvistar och sjud såsen i 5 min.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Sila skyn.

Stek tjocka skivor rostbiff hastigt i minimalt med smör och rapsolja.
En halv minut per sida räcker.
Servera med potatisgratängen, skyn och en sallad med gurka, tomat och groddar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.