Limepassionsparfait med exotisk fruktsalsa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Lägg ingredienserna till curden utom smör i en rostfri kastrull.
Hetta upp på låg värme tills blandningen tjocknar, det ska sjuda men absolut inte koka.
Ta av från plattan och rör i smöret.
Låt svalna i kallt vattenbad till rumstemperatur.

Vispa grädden till parfaiten fluffig.

Separera äggulor och äggvitor.
Vispa. Äggulorna med sockret till en tjock, krämig blandning.

Vispa äggvitorna till hårt skum.
Bunken ska gå att hålla upp och ner utan att vitan åker ut.

Rör försiktigt ner grädde och äggvita i ägguleblandningen.
Rör ihop väl.
Vänd sedan ner den avsvalnade curden.
Gärna lite "slarvigt" så att curden är ripplad.
Häll blandningen i en djup form eller i portionsglas och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

Ta fram parfaiten 20 min. före servering och gör under tiden fruktsalsan.
Skala och skär frukterna i pyttesmå tärningar, ca. 1/2x1/2 cm.
Halvera, gröp ur och blanda ner passionsfrukterna i salsan.
Tillsätt honung och rivet limeskal och -saft.
Blanda väl.

Servera parfaiten med fruktsalsan och dekorera med tunt skivad mango och halverad physalis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.