Melongazpacho med vitlöksbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Ta bort kvistar och fästen från tomaterna.
Skär loss det röda fruktköttet från melonen.
Ta inte med kärnor.
Ta bort fästen och kärnor från paprikan.
Skala och dela rödlöken i stora klyftor.
Skala vitlöksklyftorna.
Kör allt, inklusive gurkan, i en mixer eller finfördela med mixerstav.

Rör ned vinäger och olivolja.
Tillsätt salt och tabasco.
Soppan ska vara något vass i smaken, men inte mer.
Täck soppkärlet med plastfilm och ställ kallt i minst 1 tim, men gärna över natten.

Skär baguetten drygt centimetertjocka skivor, lite på snedden så att skivorna inte blir för små.
Doppa ovansidan i olivolja blandat med pressad eller riven vitlök.
Rosta bröden i 225 graders ugn till dess att de fått fin färg.
Servera soppan kall, gärna med extra basilika som garnityr, och bjud bröden varma till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.