Festlig fisksoppa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Börja med ostpinnarna.
Kavla ut smördegsplattan något och skär den i 8 strimlor.
Pensla med uppvispat ägg, strö över riven parmesanost och vrid pinnarna ett halvt varv.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 7-8 min eller tills de rest sig och fått fin färg.

Strimla paprikan fint och hacka fänkålen.
Skala och strimla moroten mycket fint.
Fräs grönsakerna med olivolja och pressad vitlök i en rymlig kastrull.
Tillsätt vatten, vin och en fiskbuljongtärning.
Koka upp och smaka av med salt.

Skär fisken i små bitar, lagom stora för att ätas med sked.
Lägg fiskbitarna i soppan och sjud allt i 4 min.
Rör ut en matsked majsstärkelse i 1 dl grädde och rör ned redningen i den sjudande soppan.
Låt soppan stå på spisen i någon minut till innan den smakas av med salt och kryddpeppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.