Glutenfritt rostbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Glutenfritt

Ingredienser

Tillagning

Smula ner jästen i vispskålen och lös upp med en del av det ljumma vattnet.

Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och fiberhusk och låt svälla i ca. 10 min.

Mät upp mjölmix och häll ner i skålen.

Montera visphuvudet och visparna, kör på lägsta effekt tills mjölet blandats med degvätskan, öka hastigheten och vispa degen i 5 min, ställ timern på maskinen.

Olja en brödform och häll ner degen, låt jäsa i ca. 35 min.

Pensla brödet med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

Grädda på andra falsen nedifrån i 200 grader, ca 35 min.

Låt brödet kallna i formen en stund, stjälp sedan upp och låt svalna på galler under en bakduk.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.