Oxfilé med hemlagad tsatsiki

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Riv gurkan grovt och sprid ut den på flera lager hushållspapper.
Salta och låt gurkan stå och dra i 10 min.

Blanda yoghurt, olivolja och vinäger.
Vänd ned gurkan och krydda med riven vitlök och hackad timjan.
Salta.

Skär köttet i tjocka skivor som kryddas med salt och svartpeppar.
Stek köttet i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna ca. 2 min per sida.
Servera med tsatsiki och en grönsallad gjord på riven sallad, bitar av tomater, rödlöksringar, oliver samt enkel dressing på olja och vinäger.
Gott bröd smakar bra till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.