Oxfilé provencale

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa köttet fritt från hinnor och synligt fett.
Gnid in det med salt och peppar.
Bryn runt om i smör och olja.
Värm ugnen till 175 grader.
Efterstek köttet i ugn tills innertemperaturen är 60 grader.
Det tar 20 min.
Ta ut och låt köttet vila under folie minst 10 min innan det skivas upp.

Skala och skiva potatisarna i 3-4 mm tjocka skivor.
Lägg den skivade potatisen i en bunke och spola med vatten för att få bort så mycket stärkelse som möjligt.
Stek potatisen i smör och rapsolja.
Salta och peppra.

Blanda rumsvarmt smör med riven vitlök, citronsaft och salt.
Snitta och grilla tomaterna 5 min i ugn.
Ge broccolin ett uppkok.
Lägg en bädd av råstekt potatis på fat.
Lägg skivat kött över och garnera med grillad tomat, broccoli och bladpersilja.
Bjud smöret för sig.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.