Koreansk råbiff

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

600 g oxfilé ( el annan kött, nöt innalår, högrev, rostas) 2 msk ljus soja 4 tsk sesamolja Salt & svartpeppar Gurksallad: 1 gurka 1 tsk ättika 1/2 tsk paprikapulver 1/2 tsk chiliflakes 2 tsk (farin)socker 1 tsk Flingsalt Marinerade böngroddar: 1 pkt färska blngroddar 1 msk sesamfrö ( el santa maria wasabi & sesam) 1.5 tsk salt Marinerade rädisor med sesam: 1 knippe rädisor 1 msk japansk soya 1 msk risvinäger 1 tsk sesamolja 1 tsk honung 2 tsk sesamfrön Till servering: Kimchi Japansk majo (kewpie) Soja sås: 1,5 dl japansk soya 2 msk risvinäger 2 msk sesamolja 1 krossad vitlöksklyfta 1,5 msk sweet chili sås 1.5 msk sambal oelek Valfri mängd röd chili

Ingredienser

Tillagning

Gurksalladen:
Blanda ättika, paprikapulvet, chiliflakes, socker och salt till en kryddpasta. Skiva gurkan med osthyvel. Vänd gurkan i kryddoastan och låt stå ca 30 min

Putsa köttet och strimla det sedan mycket fint. Blanda med soja och sesamolja och smaka av med salt och peppar. Forma till 4 biffar och toppa med gurksallad, kimchi, rostade sesamfrön och koriander. Servera genast

Böngroddar:
Koka upp vatten. Ta från plattan och lägg ber böngroddorna ca 1 min. Häll av ich kyl i iskallt vatten. Rosta under tiden sesamfrön i torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Blanda groddarna med sesamolja, sesamfrön och salt.

Rädisor:
Ansa rädisor och skör i valfri modell. Blanda soja, risvinäger, sesamolja och honung och vänd ner rädisorna i vinägretten.

Du gillar kanske också