Räkor från Bali

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Skala räkorna.
Häll av musselspadet och spara det.
Skala och hacka lök och vitlök.

Klyv, kärna ur, skölj och hacka paprikorna.
Häll matfett i en kall gryta.
Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när luftbubblorna försvinner.

Lägg i lök, vitlök och paprika och mjukstek på medelvärme, låt curryn fräsa med.

Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, chiliketchup och musselspad.
Koka under lock på svag värme i ca. 10 min.
Smaka av med Milda Mat.

Blanda i räkor och musslor, låt allt bli genomhett.
Skaldjuren blir sega om de kokar!
Smaka av med salt och peppar.
Strö persilja över vid servering.
Bjud nykokt ris till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.