Fjällgryta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 140 min

Om du vill ha rotfrukterna mer al dente kan de läggas ner i grytan efter cirka halva koktiden, här köttet börjar bli mört.

Ingredienser

Tillagning

Krydda köttet med 1 tsk satt och 1 krm svartpeppar.
Vänd runt det i mjölet.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
Lägg över i en gryta.

Skala och skär löken i klyftor.
Skala och skär morot och kålrot i bitar, ca 2x2 cm.
Lägg rotfrukterna i grytan och tillsätt porter, vatten, fond och kryddor.

Låt sjuda under lock ca. 1,5 timme, tills köttet nästan faller isär.
Lyft av locket och låt puttra ytterligare ca. 30 min.

Smaksätt grytan med gele, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera grytan med lingon, en klick gräddfil och tunnbröd.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.