Citronkycklinggryta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

I köket:
Hacka timjan och rosmarin fint.
Riv skalet från den ena citronen fint.
Blanda flingsalt och peppar med de hackade örtkryddorna och citronskalet.

Stycka kycklingen genom att dela bröstbitarna i två delar med ryggben; dela även låren i två delar.
Gnid in kryddblandningen ordentligt i kycklingdelarna.

Skala morötter och palsternacka och skär dem i stavar.
Skrubba och halvera rovorna.
Skala vitlöken och hacka den grovt.
Skär den andra citronen i skivor.

Vid grillen:
Gör i ordning grillen för grillning på indirekt hög värme och sött i stekgrytan i gallret.
Bryn kycklingdelarna på grillgallret så att skinnet får grillränder.
Häll olja i stekgrytan och lägg grönsakerna i botten av grytan när den är varm.
Lägg sedan kycklingdelarna i grytan.
Häll vitt vin över.
Fördela citronskivorna runt kycklingen.
Droppa på olivolja och lägg på locket.

Låt råtten sjuda i 35 min.
Ta av locket från grytan och i grilla i ytterligare 10 min, så att skinnet blir knaprigt.
Strö färsk hackad persilja över.
Servera rätten direkt ur stekgrytan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.