Björnbärsbullar med citron

  • Portioner:
  • Cirka tid: 130 min

Används frysta bär är det bra att pudra över lite Maizena (1tsk) över bären så att fyllningen inte blir rinnig.

Ingredienser

Tillagning

25 st.

Lägg alla ingredienser till degen utom mjölken i en degblandare
Häll på 4 dl av mjölken och blanda.
Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
Arbeta degen ca. 10 min tills den är blank och smidig och precis släpper degbunkens kant.
Låt jäsa ca. 45 min under bakduk.

Värm ugnen till 200 grader.
Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bord och kavla ut det till en stor rektangel, ca. 1 cm tjock.
Bred smör över hela degen och sockra halva, understa delen av degen.
Fördela björnbären på sockret och riv över citronskal.
Vik den smörade deghalvan över björnbären.

Skär remsor av degen.
Snurra dem till knutar och lägg i bullformar, eller gärna i muffinsplåt.
Låt bullarna jäsa ytterligare 45 min till dubbel storlek under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker.
Grädda i 10-12 min, tills bullarna är gyllenbruna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.