Salta smörgifflar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Ingredienser

Tillagning

48 st

Smula jästen i en degbunke.
Tillsätt, grädde, vatten, ägg och salt.
Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret.
Arbeta in största delen av mjölet.

Ta upp degen på bakbordet.
Kavla ut den till en rektangulär kaka.
Bred på det rumstemp extrasaltade smöret.
Vik degen i tre delar.
Låt den vila kallt.

Kavla ut degen till två rektangulära kakor 35x45 cm,
Sporta ut 12 kvadrater, dela dessa från hörn till hörn.
Pensla på smält smör.
Forma gifflar.
Låt dem jäsa kallt 1-2 tim.
Pensla med ägg.

Grädda på 250 grader ca. 5 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.