Örtkryddad oxfile med potatiskorgar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

En riktig festmåltid. Använd helst kantareller, annars går det lika bra med champinjoner.

Ingredienser

Tillagning

1. Tina vårrullearken i sin förpackning.

2. Koka potatisen, häll av vattnet och stöt till mos. Tillsätt mjölk, smör och äggulor under vispning med elvisp. Vispa kort till ett luftigt mos, smaksätt med salt och peppar. Pensla arken med smält smör och tryck ner dem i muffinsformar eller en muffinsplåt. Fyll med potatismos och täck med riven ost.

3. Innan servering: Gratinera i nedre delen av ugnen i 225º, 12-15 min.

4. Salta och peppra köttet väl. Blanda persilja, timjan och vitlök och rulla köttet så att örthacket fastnar runtom.

5. Bryn köttet runtom och lägg det i ugnssäker form. Stick i en termometer och stek i 125º till 62-67º, 25-30 min. Ta upp köttet och låt vila i folie ca 10 min innan det skärs upp.

6. Stek kantarellerna i smör, tillsätt grädde och sky, låt puttra ihop till en simmig sås. Tillsätt soja till önskad färg. Red eventuellt av.

7. Servera med sallad och sockerärter.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D