Kalvstek med gräddsås och pressgurka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Salta, peppra och bryn köttet i smör och rapsolja.
Stick in en stektermometer och stek köttet i 175 graders ugn.
Det är klart vid 70 grader och genomstekt vid 75 grader.

Ta ut köttet, sila av skyn till en kastrull och täck med folie.
Vänta 15 min innan det skivas upp.

Skiva gurkan och lägg i en skål.
Salta och sätt en till skål över så att gurkan kommer under lätt press.

Efter 30 min hälls vätskan bort.
Blanda ättiksprit, socker och vatten och slå över gurkan.
Rör i hackad persilja.
Låt pressgurkan stå svalt före servering.

Koka upp skyn, vatten och grädde i kastrull.
Tillsätt kalvfond och red av med majsstärkelse löst i vatten.
Klicka i vinbärsgelé och sjud såsen i 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och lingon.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.