Vit sparris med brynt smörmajonnäs, löjrom och picklad rödlök

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Bryn smöret tills ljusbrunt, låt svalna.
Blanda 3 äggulor och senap, tillsätt smöret i en fin stråle under kraftig vispning till en majonnäs.
Smaka av med citronsalt, salt och peppar.

Skala sparrisen och pochera i lättsaltat vatten 7 min.
Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.
Koka upp ättika, socker och vatten.
Ta av från plattan, lägg i löken och låt stå i 1 tim.

Mixa 1 äggula, persilja och vitlök till en slät kräm.
Tillsätt rapsolja i en fin stråle under kraftig vispning till en majonnäs.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Dela sparrisen på mitten.
Bred ett tunt lager persiljemajonnäs på en tallrik, lägg sparrisen ovanpå.
Garnera med smörmajonnäs, lök, löjrom och krasse.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.