Gösfilé á la Homburg

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Salta fiskfiléerna på båda sidorna.
1,5 tsk salt brukar vara lagom till 600 g färsk fisk.
Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Ta det från spisen och se till att det är fingervarmt.
Vispa ned äggulan i smöret.

Blanda veteströbröd med färskriven parmesanost.
Osten bör rivas fint.
Doppa först fiskfiléerna i smör- och äggblandningen och vänd dem sedan i ost- och veteströbrödsblandningen.
Lägg fisken i ett lager i en smörad ugnsfast form.
Blanda grädden med hummerfond och slå över.
Sätt in allt i 200 graders ugn i 25 min.

Skiva och stek svampen lätt i smör.
Bjud som garnityr tillsammans med dill och citron när fisken serveras.
Kokt potatis passar bäst till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.