Stekt lax crème Nantua

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Ta vara på kräftskal och krossa dem grovt.
Fräs bitarna med smör och tomatpuré i en kastrull.
Pudra över vetemjöl och späd med vin och vatten.
Koka upp och tillsätt grädde samt en fiskbuljongtärning.
Låt såsen sjuda sakta i 10 min.
Sila och smaka av med salt och peppar.

Putsa laxen och dela den i fyra portionsbitar.
Stek fisken i lika delar smör och rapsolja.
Salta och peppra.

Slå lite sås på tallrikar och lägg upp fisken.
Toppa med kräftor och garnera gärna med krondill mest för utseendets skull.
Servera med kokt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.