Ananas-Glazed kycklingbröst med citron-Jalapeñoris

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Förbered grillen för direkt grillning ca. 220 grader.

Vispa i en liten kastrull konserver, jalapeño och krossad röd paprikaflingor.
Tillsätt 2 msk vatten, citronsaft och salt och låt sjuda på medelvärme i 1 min.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda i ca. 4 min, vispa ofta för att förhindra bränning.
Ta bort från värmen och låt svalna 5 min.

Överför hälften av glasyr till en liten skål som ska användas för att pensla på kycklingbrösten under grillningen.
Den återstående glasyren i kastrullen tillsätts ananas och 2 msk vatten, värm åter kastrullen på medelhög värme och koka i 4 min.
Ta av och låt svalna.

Tillaga riset medan kycklingen grillas.
När riset är klar, rör i 1 msk jalapeño, citronskal och 1 msk citronsaft.

Pensla kycklingbrösten på båda sidor med olja och krydda jämnt med salt och peppar.
Grilla köttet med slät (skinn) sida ner först, över direkt medelvärme, med locket stängt, tills köttet är fast vid beröring och ogenomskinlig hela vägen till centrum, 8 till 12 min, pensla med glasyr tre gånger.
Ta bort från grillen och låt vila i 3 till 5 min

Värma glasyr i kastrullen och skeda sedan över kyckling och ris.
Garnera med mynta och servera genast.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.