Lax med pumpapesto och risonisallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Lättlagad laxrätt!

Ingredienser

Tillagning

1. Tina laxen.

2. Sätt ugnen på 150 grader.

3. Rosta pumpakärnorna (om de inte redan är rostade) i en torr stekpanna och hacka dem fint. Blanda med grovt skuren basilika och olja.

4. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.

5. Fördela pumpakärnshacket på fisken. Sätt mitt i ugnen i ca 15-30 minuter. (Är inte laxen helt tinad kan det behövas längre tid). Koka under tiden risonin enligt anvisningen på förpackningen.

6. Skala, dela och skiva löken tunt. Skölj sockerärterna och skär dem i strimlor. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.

7. Häll av risonin och spola hastigt med kallt med kallt vatten. Lägg risonin i en skål och blanda med lök, sockerärter, solrosskott och citronskal. Smaka av med citronsaften, salt och peppar.

8. Servera laxen med den ljumma risonisalladen garnerad med basilika.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D