Gravad strömming i apelsin- och dragonmajonnäs

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda lagen i en bunke.

Dra skinnet av strömmingsfiléerna och lägg dem i lagen.
Låt stå 3 tim i kylskåp, tills de blivit helt vita.
Rör om flera gånger under tiden.
Ta upp strömmingen och låt den rinna av i en trådsil.

Blanda dragon. gräddfil, majonnäs. apelsinskal och salt.
Vänd försiktigt ner strömmingen.
Täck och ställ den kallt 1 dygn före servering.

Lägg knäckebrödet på tallrikar.
Skiva och lägg på potatisen.
Skala och skiva rödlöken.
Lägg på strömming och sås.
Strö över lök.
Garnera med färska ärter och ätliga blommor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.