Piroger

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Piroger är bra matlåds-mat. Går att variera hur man vill med att byta ut fyllningen till det man gillar mest.

Ingredienser

Tillagning

Pirogdeg:
1. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och smula ner jästen.
2. Tillsätt oljan och saltet och sedan mjöl, lite i taget, och blanda till en smidig deg som lossar från kanterna.
3. Låt jäsa i 20 minuter.
4. Gör små bollar som du kavlar ut till pannkaks formade cirklar. Fyll med valfri fyllning på ena halvan, vik över den andra. De ska bli som en halvmåne. Vik in kanterna och grädda i 200 grader.

Köttfärspiroger:
1. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs köttfärs och lök i olja eller margarin i några minuter.
2. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater och låt koka utan lock i cirka 10 minuter.
3. Smaka av med salt, peppar och pizzakrydda.
4. Låt fyllningen kallna. Klar!

Skinkpiroger:
1. Skölj paprikan, strimla den och skinkan.
2. Blanda samman med osten.
3. Krydda om du vill. Klar!

Vegetariska piroger:
1. Skala och grovriv morötterna. Skala och strimla löken. Dela champinjonerna i 4 delar.
2. Värm upp oljan och och fräs morötter, champinjoner och lök. Pressa i vitlöken.
3. Blanda i creme fraichen och smaksätt med salt och peppar. Klar!

Du gillar kanske också

Receptet av linneaalaarsson Antal recept: 14 st

Senaste recept av
linneaalaarsson