Hummersallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och koka potatisen, och låt den svalna.
Koka upp vattnet med 2 msk salt och lagerblad i en kastrull, stor nog att rymma hummern.
Vattenmängden är beroende av hur stort djuret är.
Stick ner hummern med huvudet före i det kokande vattnet.
Låg den koka ca. 2 min per 0.5 kg.
Lyft kastrullen från värmen.
Låt hummern dra i det heta vattnet ca. 25 min.

Rör i en större bunke ihop 0.5 dl olivolja och 2 msk vinäger.
Skala och finhacka schalottenlöken.
Rör ner hälften av dressingen.
Skär potatisen i tärningar.
Rör ner dem i skålen.
Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Rör om grundligt.
Bryt på en skärbräda loss hummerns klor.
Ta ut köttet.
Halvera hummern underifrån på längden.
Ta ut köttet ur stjärten.
Släng tarmen.
Skär köttet i breda skivor.
Bryt bort benen.
Ta ut köttet på skalets undersida.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.