Grillrökt laxsida

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Blötlägg enriskvistarna.
Ringla olivolja över laxsidan och gnid in på bägge sidor, salta och peppra den rosa filésidan.
Krossa fänkålsfrön och rosépeppar i en mortel och strö dem över filésidan tillsammans med hackade örter och rivet citronskal.
Låt laxsidan stå i minst 15 min, gärna 1 tim.

Tänd grillkolen och låt den få en riktigt jämn och fin glöd.
Häll kolen längs med sidorna på grillen så att mitten, där laxsidan ska ligga, är helt fri från kol.

Lägg laxen i mitten med skinnsidan nedåt (den ska inte ligga ovan på någon glöd) och lägg enriskvistarna på glöden.
Stäng locket och öppna ventilerna.
Dela och grilla den skalade citronen.

Låt laxen varmrökas i grillen i ca. 10?15 min, tills den är färdig.
Den bör inte grillas för länge, då blir den torr.
Innertemperaturen ska vara 54 grader.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.