Söndagskyckling

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Fräs hackad gul lök med olivolja i en kastrull.
Tillsätt vetemjöl, tomatpuré, fond, körsbärstomater, vatten och basilika.
Sjud såsen utan lock i 10 min.
Sila och smaka av med salt, socker och peppar.

Ansa grönsakerna och dela broccolin i buketter.
Sjud dem var för sig utan lock i saltat vatten.
Morötterna ett par minuter, broccolin någon minut och sockerärterna mindre än en minut.
Vid servering kan alla grönsaker värmas i samma vatten en halv minut.

Salta, peppra och vänd kycklingfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och veteströbröd.
Stek kycklingfiléerna i smör och rapsolja.
När de fått färg eftersteks de i 175 graders ugn i 10 min.
Kolla att kycklingen är genomstekt innan den serveras med sås och värmda grönsaker.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.