Mexikanska enchiladas

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och hacka gul lök och vitlöksklyfta.
Skär champinjoner i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja.
Stek lök och champinjoner lite gyllene.

Tillsätt färsen och stek ytterligare tills färsen är helt brun.
Krydda med spiskummin, paprikapulver, oregano, socker och salt.
Fräs ihop och tillsätt vatten.

Blanda paprika/chili creme fraiche med tacosås.
Tillsätt hälften av röran till köttfärsen och blanda ihop.
Hacka tomater.

Fördela köttfärsröran på tortillabröden.
Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form.
Bred ut resten av röran över tortillas i formen och strö över tomathacket och osten
Sätt in i ugnen ca 20 -25 min.

Halvera cocktailtomaterna och blanda med salladsmixen.
Ringla över lite olja och vinäger.
Servera dina enchiladas med sallad, yoghurt och tacosås.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.