Grillade lammkotletter med ljummen potatissallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Förvärm ugnen på 200°C och tänd grillen.

Bakade körsbärstomater:
Pensla en ugnsform med olja.
Skär den hela vitlöken mitt itu och lägg i formen med tomaterna.
Ringla ytterligare lite olja över, salta och peppra.

Baka i ca. 20 min tills tomaterna fått färg och blivit mjuka.

Ljummen potatissallad:
Koka potatisen, låt den ånga av och svalna något.
Blanda med olivolja, grovhackad ruccola, timjan, salt och peppar.

Örtolja:
När tomaterna och vitlöken är färdigbakade, ta ut vitlöksklyftorna från skalet och lägg i en mixerskål tillsammans med örter, olja, honung, salt och peppar.

Mixa tills allt är jämnt och smaka av.

Lammkotletter:
Pensla lammkotletterna med olja, salta och peppra.
Grilla köttet i ca. 2 min på vardera sida.

Servering:
Servera med den ljumma potatissalladen, tomater och ringla örtoljan över.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.