Stekt kassler med örtig potatissallad och len sås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Potatissallad:
Tvätta potatisen.
Dela den på mitten och koka i saltat vatten.

Skölj och strimla purjolöken.
Skölj och kärna ur gurkan.
Skär den i halvmånar.
Skölj och dela tomaterna på mitten.
Skölj spenaten.
Skölj och finhacka basilika och persilja.
Lägg alla grönsaker i en skål och ställ åt sidan.

Sås:
Blanda yoghurten med lite honung och smaka av med salt och peppar.
Ställ kallt till servering.

Häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna lite.

Tillbehör:
Skär kasslern i skivor.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kasslerbitarna gyllenbruna.

Potatissallad:
Blanda potatisen med salladen och tillsätt vit balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.

Servera den stekta kasslern med örtig potatissallad och len yoghurtsås.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.