Bästa strömmingslådan

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Smöra en ugnsfast form.
Skiva upp tomaterna med början från fästet.
Ta bort första och sista skivan som bara är mest skal.

Rada upp strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt.
Lägg en ansjovisfilé på varje och rulla ihop med början från stjärten på strömmingarna.
Varva de fyllda rullarna med tomatskivor i formen.

Blanda vispgrädde och matlagningsgrädde i en skål.
Tillsätt ansjovisspad, hackad dill, flisad chili och sparsamt med salt.
Häll blandningen över fisken och avsluta med veteströbröd och några smörklickar.

Grädda i 200 graders ugn i knappt 30 min.
Strömmingslådor kan serveras med kokt potatis eller potatismos.
Färsk dill och citron är goda tillbehör.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.