Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Laga gärna grytan dagen före så hinner de kryddiga smakerna mogna.

Ingredienser

Tillagning

Skala och klyfta löken.
Skala och skär morötterna i bitar.
Hacka katrinplommonen.

Bryn köttet i 2 msk olja i en stekpanna.
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Lyft över i en gryta.

Stek lök, morötter och ingefära tillsammans med spiskummin i 1 msk olja i 2-3 min.
Flytta över till grytan.

Tillsätt kanelstänger, lagerblad, katrinplommon, vatten, fond och tomater.

Låt småkoka under lock ca. 1,5 tim.
Lyft av locket och låt koks ytterligare 30 min.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med couscous eller ris.
Toppa grytan med persilja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.