Grillade grönmusslor med bacon och chili

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Servera flera på en gång: Använd ugnen och håll varma i 80 grader upp till 45 min.

Ingredienser

Tillagning

Skär bacon i småbitar och knaperstek, låt rinna av på hushållspapper.
Skölj och kärna ur chilin, mixa med smöret och persiljan i en matberedare, smaka av med salt.

Bred smör på de fortfarande frysta musslorna, strö över ströbröd.

Lägg musslorna på grillen - mellanvärme - med skalet nedåt.
Låt ligga där tills det saftar in sig ordentligt och bubblar lite grann.
Tag av, strö över bacon och servera, gärna med en liten gaffel så att man får loss musslan från skalet.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.