Kålpudding

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Använd vilken färs du vill. Med blandfärs max 15% VV=56pp. (8pp/port vid 8 port.)

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att tärna vitkålen. Utelämna roten. Lägg kålen i en kastrull med saltat vatten och förkoka i 8-10 minuter.

Blanda färsen med grädde, soja, fond, sirap och kryddpeppar.
Skala och riv löken fint. Tillsätt lök, ströbröd och vatten till färsen.
Jobba ihop smeten ordentligt. Smaka av ned salt och peppar.

Lägg lite av den förvällda kålen i botten av en ugnsfast form.
Bre på hälften av köttet. Häll hälften av kålen ovanpå och bre sedan resterande köttsmet därpå. Avsluta med den sista kålen. Ringla ev lite flytande margarin ovanpå.
Sätt in formen i ugn, ca 40-50 minuter.

Servera gärna med kokt potatis och lingon. Rätten räcker till 8 port.

Du gillar kanske också

Receptet av Gingerochjag Antal recept: 8 st

Testtext