Stekt lammhjärna med inlagd västeråsgurka, persilje-smör och klyftpotatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Börja med att göra den inlagda gurkan.
Skär rödlöken i tunna skivor.
Koka en lag av ättiksprit, socker, vatten, salt och peppar.
Tillsätt rödlöken och låt koka 5 min.
Skär gurkan i så tunna skivor som möjligt och lägg dem i den varma lagen.
Stäng av värmen och låt gurkan dra kall i lagen.
Ställ den sedan i kylskåp.

Hacka persiljan och riv vitlöken fint.
Blanda det med smöret, salt och peppar.
Forma smöret till en rulle på en bit plastfolie som sedan läggs runt smöret.
Lägg det i kylskåpet.

Tvätta potatisen, klyfta den och lägg den i en ugnsform.
Strila över olivoljan, salta och peppra.
Tillred potatisen i ugnen på 200 grader ca. 45 min.

Dela hjärnorna, smaksätt dem med salt och peppar och vänd dem i rågmjölet.
Smält smöret i en stekpanna och stek hjärnorna gyllenbruna på medelvärme ca. 4 min på varje sida.

Servera hjärnorna med steksmöret, klyftpotatisen, den inlagda gurkan och persiljesmöret.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.