Tacotårta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Exotisk tårta med smak av Mexiko! Mjuka tortillabröd, kryddig köttfärs och mild spenatröra - den varma, saftiga tortillatårtan bjuder på mexikanska dofter och smaker. Med bara några enkla steg för steg bygger du den läckra tårtan. Denna festliga rätt passar hela familjen. Viva Mexico! I receptet är tårtan gjord på små tortillabröd men man kan ta tex 6st stora också. Osäker på tillagningstiden. Bättre bild kommer med tiden! Inlagt av Linn

Ingredienser

Tillagning

Ugn 225 grader

Fyllning 1
Strimla baconet i mindre bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint. Tärna chilipepparn mycket fint. Stek köttfärs och bacon i matfettet i en stekpanna, krydda med tacokrydda. Vänd ner paprika och chilipeppar. Smaka av med salt och peppar.

Fyllning 2
Låt spenaten rinna av i en trådsil, pressa med en träslev ur vätskan från spenaten. Skala och hacka vitlök och lök fint. Fräs spenaten, vitlöken och löken i matfettet, smaka av med salt och peppar. Ta spenatröran från värmen. Tillsätt keso och philadelphiaost och blanda samman fyllningen.

Bygga tårtan
Lägg ett tortillabröd i en pannkakslagg eller på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut lite av fyllning 1 på brödet och ringla lite tacosås över.
Lägg på nästa bröd, tryck till lätt. Bred ut av fyllning 2 på brödet.
Varva sedan bröden och fyllningarna och avsluta med fyllning 2 på toppen av tårtan. Strö över den rivna osten.

Gratinera tortillatårtan i mitten av ugnen ca 10 min, täck eventuellt med aluminiumfolie om tårtan mörknar.

Tips
Innan du börjar bygga tårtan räkna ut hur många lager det blir av varje fyllning så att du kan fördela dem jämt! Tänk på att du ska avsluta med fyllning 2 då blir tårtan fin på. Du får därför tänka på vilken fyllning du ska börja med om du har ett annat antal tortillabröd!

Du gillar kanske också

Receptet av thegang Antal recept: 3 st

Nu fixar vi vår egna kokbok! :) Mat är gott!