Brunkål

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Kock: recept.nu »
Brunkål
I gamla tider frästes kålen i ister och man spädde med skinkspad. För att även du som äter vegetariskt ska kunna njuta av denna delikatess, lagar vi den med smör och buljong i stället.


FOTO: TV4
Antal portioner: 4

Ingredienser

1 vitkålshuvud
2 msk smör
1 msk sirap
1 msk ättiksprit (12%)
3 dl buljong
salt och vitpeppar
Annons:

Annons:

Gör så här

1. Ansa och skölj kålen, dela huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken. Skär kålen i grova strimlor. Smält matfettet i en järngryta eller annan tjockbottnad gryta. Fräs kålen och häll på sirapen.
2. Tillsätt ättika och buljong och låt allt småkoka under lock tills kålen är mör och brun, 1?1 1/2 timme. Rör i grytan då och då så att kålen inte bränns vid.
3. Spä om det behövs med lite buljong. Krydda med salt, vitpeppar och eventuellt mer sirap.

Du gillar kanske också

Receptet av Coffie Antal recept: 3 st