Älvstrandsgryta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Dela fisken i ca. 2x2 cm tärningar.

Bred ut räkskalen i en långpanna och rosta dem i ugnen i 250 grader i 20 min.

Under tiden skär morot, palsternacka och fänkål i ca. 1 cm bitar.
Hacka lök och vitlök.
Skär purjolöken i ganska tunna skivor.
Dela broccolin i små buketter.
Släng inte stammen utan skala och tärna den.

Lägg räkskalen i en kastrull och häll på vinet.
Fyll på med kallt vatten så att det precis täcker skalen.
Koka upp och ta bort skummet som bildas på ytan.
Dra av kastrullen från plattan och låt stå i 20 min.

Under tiden fräs vitlök och lök mjuk med olja i en rymlig gryta eller kastrull.
Sila av buljongen direkt ner i lökfräset och koka upp.
Låt koka utan lock i 10 min och lägg sedan ner morot, palsternacka och fänkål.
Låt koka tills bitarna är mjuka och smaka av med cayennepeppar, skaldjursfond och kanske lite salt tills buljongen är kättegod.

Tillsätt purjolök, broccoli och fisken.
Dra av grytan från värmen och när fisken precis är genomkylt serveras grytan i fina, djupa tallrikar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.