Grillad fläskytterfilé med coleslaw, majskolv och bakad potatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Ansa fläskytterfilén.
Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll ner i en påse.
Lägg ner fläskytterfilén hel, förslut påsen och massera in marinaden i köttet.
Låt ligga svalt några timmar.

Skrubba potatisarna, torka av och nagga sedan runt om med en gaffel.
Lägg sedan upp potatisarna på en ugnsplåt och baka i 225° i ca. 1 tim.
Lägg eventuellt potatisarna i folie för att behålla värmen.

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Hyvla vitkålet med en osthyvel och ha sedan ner rivet i kastrullen.
Låt ligga och puttra på svag värme i ca. 15 min.
Häll av rivet i ett durkslag, spola kallt vatten på och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
Riv urkärnat äpple, morot och lök på de stora hålen på ett rivjärn.
Blanda ihop allt i en bunke tillsammans med pressad vitlök, creme fraiche, majonäs och äppelcidervinäger.
Smaka av med kryddor.

Grilla halverade majskolvar samt fläskytterfiléen hel till den har fått en innertemperatur på ca. 65° är den klar.
Pensla med marinaden under grillningen.

Skär ett kryss i bakpotatisarna, kläm till och toppa sedan med gräddfil och klippt gräslök.
Servera med hickorysås, grillad majskolv, coleslaw och en kall, amerikansk öl eller ett glas rött vin.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.