Hjortstek med mandelpotatismos och Västerbottensost

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Börja med att salta och peppra steken, innan du bryner den runt om i en stekpanna.
Bryn sedan morötter, purjolök och selleri, ansade och delade i mindre bitar.
Koka upp buljongen med vinet,

Lägg ner steken och grönsakerna, tillsätt örtkryddor och enbär.
Låt bräsera i ca. 2 timmar, kortare tid om du vill ha köttet rosa.
Stoppa in en termometer i den tjockaste delen av steken och läs av.
70°C för rosa och 75°C för genomstekt.

Ta upp steken när den år klar, svep in i folie och låt vila 10 min.
Häll över grönsaker och vätska i en mixer (eller kör direkt i grytan med en handmixer).
Häll tillbaka i grytan, späd med matlagningsgrädde, vispa ner ett par matskedar gele och avsluta med beurre manie, peppra och salta efter behov.

Servera med äppelhalvor fyllda med gelé och mandelpotatismos (eller annan mjölig sort) smaksatt med riven Västerbottenost.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.