Gastronomens karré

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Pröva gärna samma sås med stekt nötkött, ex. njurtapp (hanger) eller flankstek.

Ingredienser

Tillagning

Stek fläskkarreskivorna och baconet.
Krydda med salt och svartpeppar.
Låt det vara ganska hett, så att pepparn bryns kraftigt.

När köttet är färdigstekt, ta upp det ur pannan.
Häll rödvin, kaffe och vispgrädde över baconet i pannan.
Krydda med honung och salt.

Låt det koka ihop till en simmig sås (15-20 min).
Med fördel kan tunt skivad vitkål sjuda med de sista 5 min.

Lägg tillbaka köttet (och dess spad) i pannan.
Låt det bli helt varmt i sin sås.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.