Äppelkaka med vaniljsabayonne

  • Portioner:
  • Cirka tid: 55 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 180-200 grader.
Mixa kokos och socker.
Tillsätt vetemjöl, smör och kryddor och mixa till en jämn smet.
Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Lägg äppelskivorna i en smord ugnsform.
Bred ut smeten över äpplena och grädda i 25-30 min.
Obs! Se till att ytan inte får för mycket färg - täck i så fall med aluminiumfolie.
Servera äppelkakan med vaniljsabayonnen.

Pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.
Van iljsabayonne Snitta vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en liten, tjockbottnad kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa samman till en fluffig sås över inte alltför hög värme.
Vispa hela tiden och ha gärna ett kallt vattenbad redo att ställa kastrullen i.
Där kan såsen snabbt kylas ner om den blir för varm.

Låt såsen svalna och ställ den sedan i kylskåpet.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.