Lammytterfilé med potatisgratäng

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala och skär potatisarna i tunna skivor.
Blanda med tunt skivad gul lök och riven vitlök i en ugnsfast form.
Blanda grädde, buljongpulver, salt och peppar.
Slå blandningen över grönsakerna.
Avsluta med mjölk så det täcker.
Sätt in gratängen i ugnen i ca. 60 min.

Koka upp vin, vatten och kalvfond i en kastrull.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 min.
Smaka av med soja, salt och vitpeppar.

Salta och peppra lammytterfilén runt om.
Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja.
Efterstek under lock på låg värme i 4-5 min med flera vändningar.
Låt köttet vila i 5 min innan det skivas upp.
Servera med rn blandad sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.