Bisque på rökta räkor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Skala samtliga räkor och lägg undan själva stjärtarna så länge.

Fräs skalresterna tillsammans med morotsbitarna och lökhacket i smör och olivolja i 4 - 5 min så att de får lite färg.
Rör om då och då så att det inte bränns vid.
Tillsätt dillfrön, timjan och tomatpuré och låt fräsa ytterligare någon minut.

Slå på vin och vatten.
Låt sjuda under lock i ca. 20 min.
Sila soppan.

Häll grädden i soppan och smaksätt med kajennpeppar och citron samt eventuellt lite salt.
Låt sjuda utan lock i 5 min.
Lägg i räkorna och låt dem bli varma.

Servera som förrätt, gärna med nybakat bröd.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.