Chokladmousse med smak på hallonspegel

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Vispa grädde och 1/2 dl florsocker fluffigt.
Vispa Mascarponen.

Vänd ner Mascarponen väl i grädden.

Smält chokladen i vattenbad.
Blanda ner ca en halv kapsyl konjak i chokladen.

Vispa äggulor och resterande florsockret.
Vispa kraftigt lite av den smälta chokladen i ägguleblandningen så den inte separerar.
När den smeten är len och smidig vispar du i resten av chokladen

Tag därefter och vispa kraftigt några msk av gräddblandningen i chokladsmeten, när det löst upp sig utan att klumpa sig
vänder du ner resten av chokladen i gräddblandningen.

Ställ in i kylen för att stelna.

Koka upp hallonen med lite florsocker, pressa all saft ur bären,
sila så endast saften är kvar.
Smaka av med florsocker blandat i lite vatten för att undvika klumpar i saften.

Servera i stora djupa tallrikar en härlig hallonspegel toppad med
chokladquenellermoussen formad som ägg.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.