Paj med lax och spenat

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Hacka ihop smör och mjöl i matberedaren.
Tillsätt vatten och kör lite till.
Knåda ihop och lägg den svalt i en timme.

Skär laxen, både färskt och rökt, i tunna skivor.
Hacka och smörfräs gul lök i kastrull.
Vänd ner grovt hackad bladspenat.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt grädde, ägg och ost.
Peppra.
Salt får vi så det räcker från den rökta laxen och osten.

Kavla ut degen mellan dubbla bakplåtspapper.
Dra bort det översta pappret och vänd ned pajdegen i formen.
Tryck ut degen mot kanterna och låt bakplåtspappret sitta kvar.

Förgrädda skalet 5 min i 200 graders ugn.
Dra försiktigt bort pappret och fyll pajen till hälften med spenatblandningen.
Lägg ett lager med lax och avsluta med resterande spenatblandning.
Grädda pajen mitt i ugnen i 200 grader ca. 30-35 min.
Servera med en blandad sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.