Rumpstek med svart svamp

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

I ko?ket:
Torka av svamparna med lite husha?llspapper.
Pensla dem med olja och citronsaft och krydda la?tt.
Tillsa?tt lite vitlo?k i hatten.
La?gg svamparna pa? var sin bit aluminiumfolie och forma till en kopp sa? att safterna inte rinner ut.

Vid grillen:
Fo?rbered grillen fo?r direkt va?rme, cirka 250 °C.

La?gg svamparna i utkanten av gallret och la?t dem ligga i ungefa?r 7 min.
Placera sedan gjutja?rnsgallret i grillgallrets mitt.
Sta?ng locket och va?rm upp gjutja?rnsgallret o?ver va?rmeka?llan tills det a?ngar.
Gnid in gallret med en bit fett fra?n rumpsteken.
Stro? lite salt o?ver och la?gg pa? hela ko?ttskivan.
Grilla med locket pa? i 3 min per sida om du vill ha ko?ttet medium rare.
Va?nd det bara en ga?ng.
O?verstek inte!

La?t ko?ttet vila innan du ska?r upp det.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.