Hamburgare på soltorkade tomater

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

1 burk kikärtor 1 dl soltorkade tomater ( torra ska blötläggas 10 min och köpta inlagda så minska mängden olja i receptet) 3 msk olja 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk inlagd/pickled chili 3-4 msk potatismjöl 1 msk tomatpuré 2 tsk spiskummin 2 tsk basilika 1 tsk timjan Salt & peppar Avocadosalsa: 2 avocado Juice från 1/3 citron 1 tsk spiskummin 1 tsk garam masala 1 klyfta vitlök Salt & peppar Oliv och chilisalsa: 1 dl gröna oliver itan kärna 2 msk inlagd chili 1 msk olja Salt & peppar

Ingredienser

Tillagning

Hacka lök och vitlök. Stek mjukt i lite olja. Blanda ner basilika, timjan, spiskummin och chili i stekpannan och stek i några minuter till så det blandas. Ställ åt sidan.
Mixa kinärtorna, tomaterna, tomatpurén, resten av oljan och potatismjölet till en jämn smet i bunke.
Blanda ner lökröran och blanda med en sked tills allt blandat sig. Smaka av med salt & peppar.
Det ska bli en torr smet så blanda i så mkt olja så att det går att mixa allt ihop.
Forma till biffar och stek i ca 3-4 min per sida i olja.
Avocadosalsa:
Blanda allt, mosa med gaffel till önska konsistens. Salta & peppra
Oliv och chilisalsa:
Blanda allt m stavmixer. Salt och peppat

Servera hamburgarna med bröd, tomat, grönsallad, senap och ketchap

Du gillar kanske också