Rapphöna fylld med äpplen och aprikoser

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Börja med att skölja ur fåglarna och låt dem droppa av.

Fyll dem sedan med äpplen och aprikoser, krydda inuti.

Bind ihop benen med bindgarn och stek nu i het panna, i både olja och smör.
Krydda med salt och peppar.
Ös hela tiden.

Stek i ugn på ca 175 grader, det tar ca. 30 min.
Tempen i fågeln skall vara över 70 grader.

I med potatis och löken efter 10 min.
Ös igen.

Sista 10 minuterna, i med brysselkål och låt dem steka vid sidan av.

Bränn nu ur panna med sherryvinäger och montera med kallt smör.
Krydda och njut.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.